Workshops

Søndag den 30. sept. 09:00 – 12:00

Katrine Wohllebe

Køb plads her:

Tang – en designproces (foredrag + miniworkshop)

Hvordan udvikler man et design og en kollektion? Jeg fortæller i ca. 1 time om designprocessen omkring min kommende udgivelse – et strikkehæfte med arbejdstitlen “Tang – strik med smukke mønstre”.
Derefter er der miniworkshop i 3-4 forskellige teknikker/mønstre fra de nye design.

Sværhedsgrad 2-3

Medbring 3 + 3½ + 4 mm strikkepinde – gerne strømpepinde og/eller rundpinde. Derudover er det en god idé at have papir, skrivegrej og strikketilbehør ved hånden (fx markører, saks og nål). For kompendium betaler hver deltager 30 kr.

Katrine Wohllebe

Sprognørd og strikkoman. Redigerer, oversætter, underviser og designer inden for håndstrik.
Elsker farver og spændende strikketeknikker.
Har udgivet hæfterne “Nirvana – seks stykker farverig strik”, “Sand – strik med inspiration fra stranden” og “Refugium – strik til rolige stunder”. Et nyt hæfte er på vej med arbejdstitlen “Tang – strik med smukke mønstre”.

Har været aktiv i garn- og strikkemiljøet siden 1990’erne først som hobbyist, senere professionelt. Arbejder for et godt liv med masser af strik 😊

Facebook, Instagram og Ravelry: Goodlifeknitting

Charlotte Kaae

Køb plads her:

Strik med farver

Charlotte Kaae’s nyeste farveworkshop.

Med afsæt i den traditionelle farvelære arbejder vi med farver – mange farver. Vi ser på hvordan farver spiller sammen og påvirker hinanden. Du lære at sammensætte og arbejde med farver der passer til dit temperament.

På workshoppen laver du din personlige farvecirkel, strikker prøver i dine farver. Prøverne kan strikkes i striber med én farve af gangen, eller i norsk mønsterstrik, hvor du strikker med 2 farver af gangen (du lære ikke norsk mønsterstrik).

Alle kursister medbringer:

  • 6 eller flere farver garn (rester 10 – 20 gr) i garn passende til pinde 3 – 3,5 mm.
  • pinde 3 og 3,5 mm
  • saks
  • stoppenål
  • 12 trætøjklemmer eller træ ispinde (til farvecirkel)
  • en paptallerken eller cirkel klippet i karton (til farvecirkel)
  • skriveredskab

Denne workshop er en afspringer af Charlotte’s populære workshop Krydretstrik.

Charlotte Kaae, forfatter, strikkedesigner, underviser, foredragsholder og blogger på fuldtid.

Startede bloggen KnittingByKaae i 2007.

I 2011 udkom bogen »Krydret strik« og firmaet ByKaae blev grundlagt med fokus på strikkedesign, udgivelser og undervisning.

August 2013 udgives hæftet Dimserier – flere bøger og hæfter er under udarbejdelse.

Vithard Villumsen

Køb plads her:

Kend din fiber  
Workshoppen bliver en introduktion til de forskellige fibertyper, hvad er forskellen på bomuld, hør, uld og acryl? Og hvad egner de forskellige fibertyper sig til, og ikke til?

Desuden kommer vi til at se på, hvordan garn bliver lavet, og hvilken betydning har antallet af tråde i garnet for det færdige resultat.

Sværhedsgrad: 2

Alle deltagere skal medbringe strikkepinde 3,0 mm til 4,5 mm

På workshoppen udleveres et materialekit, som koster kr. 50.

Vithard Villumsen

www.vithard.dk

Vithards passion er strik. Han har altid været optaget af hvilke mønstre, overflader og teksturer, der kan frembringes ved hjælp af to pinde og et stykke snor.

Med fødderne solidt plantet i den skandinaviske strikketradition er Vithard optaget af at undersøge og udforske, hvad strik er, og hvad strik kan.

Vithard er den ene halvdel af dommerduoen i Den Store Strikkedyst, og forfatter til den innovative strikkebog TEXPERIMENTURE. Han er en erfaren underviser og holder foredrag og afholder kurser i både ind- og udland.

Følg med i hans strikkeliv på facebook.com/vithard og på hans hjemmeside, www.vithard.dk, hvorfra han også sælger opskrifter og kits.