hatKnitwork Master Class 2017 på Rysensteen Gymnasium

Flæsketorvet 60, 2.sal, 1711 København V

Knitwork udbyder en række Master Class workshops i weekenden 11. og 12. marts, begge dage 10:00 -16:30.

Køb plads her

Garn og strik – på Master Class niveau. Her skal der nørdenørkles.

Hver workshop er på 6 timer og der gås virkelig i dybden med teknikker og materialer.

Vi udbyder 4 master class workshops lørdag og 5 master class workshops søndag.

Så der er mulighed for en hel weekend med herlig nørdenørkling med superunderviserer.

Master Class er for øvede strikkere/hæklere, som har lyst til at fordybe sig i et bestemt emne med mulig forberedelse hjemmefra før workshoppen.

Udgifter til materiale/kompendie må påregnes.

******************************************************************************

En master class kan defineres som en workshop med et bestemt emne, som deltageren har forberedt sig på at komme til ved at lave en opgave som er givet på forhånd af underviseren.

PROGRAMMET

LØRDAG

Montering og finish med Sys Fredens

Mønsterleg med Paulette Adam

Sjalskonstruktioner med Charlotte Kaae

Vilde masker – objekter i rummet med Lisbeth Tolstrup

sys_fredens_2015

Sys Fredens

Køb billet her

Montering og finish

En flot finish i dit strikketøj begynder helt fra opslagningen og slutter ved aflukningen.

Indimellem er der flere muligheder som vi prøver.

Lige eller ulige maskeantal? Udtagninger til højre eller venstre? Indtagninger til højre eller venstre?

Strømpepinde eller magic loop på rundpind?

Sammensyninger, opstrikning af masker og meget mere.

Der udleveres et lille kompendium som vi alle strikker, hvor mange af det overstående indgår.

Medbring pinde og rundpind 80 cm nr 4-6 mm samt lyst uldgarn og en kontrastfarve der passet til,

stor monteringsnål uden spids og hæklenål nr 4-6 mm.

Der udleveres et lille kompendium. Jeg underviser efter min bog Strikketips.

Mine bøger kan købes i pausen.

Århusianske Sys Fredens var i 1978 i Paris med en veninde. Her så hun nogle garnbutikker, som var helt anderledes end dem, hun kendte fra København. Indtrykket var så stærkt, at Sys åbnede sin første butik, Garngalleriet, i Grønnegade i København, da hun vendte hjem til Danmark. Sys købte garner i Paris og fik selv indfarvet mange af dem, så hun altid havde de nyeste modefarver. Succesen var så stor, at hun ikke længe efter åbnede endnu en butik i Sct. Pederstræde i København.

Oprindeligt var Sys mest fascineret af garnerne, men kunne egentlig ikke strikke. Det måtte hun hurtigt lære, da kunderne efterspurgte hjælp og gode råd. Sys oprettede strikkecaféer om aftenen, hvor hun underviste i alt inden for strik, og hun oversatte selv strikkeopskrifter fra fransk til dansk. Som autodidakt strikkeekspert lægger Sys i sin undervisning vægt på, at det skal være sjovt at strikke. Alle kursister skal lære noget nyt, og slutresultatet må gerne være både smukt og funktionelt. Sys underviser mange steder og blandt andet også på Knitworks strikkefestival i september. Gennem de seneste ti år er det blevet til utallige workshops, foredrag og strikkecaféer rund om i landet.

paulette adam

Paulette Adam

Køb billet her

Mønsterleg

Vi skal strikke mønstre og se på, hvordan de efterfølgende kan forandres ved at ændre garnkvalitet, størrelse på strikkepinde eller langsomt prøve for prøve ændre i mønsteret ved at fjerne mønsterpinde, tilsætte huller, lave ret om til vrang mm. Vi skal hele tiden spørge os selv ”hvad nu hvis….” Vi arbejder med hulmønstre, lange masker, snoninger og hvad vi ellers kan finde på.

Resultatet af workshoppen vil være en stak mønsterprøver og et mylder af ideer til flere mønstre, som efterfølgende kan bruges til tørklæder, bluser, dækkeservietter mm.

Målet med workshoppen er at give et forståelse for opbygning af mønstre og give inspiration til, hvordan man kan arbejde med mønsterudvikling, så lidt teori kan ikke helt undgås.  

Forudsætninger: Du skal kunne strikke ret og vrang og have lyst til at nørde med prøver og arbejde med mønstre.

Du skal medbringe strikkepinde og gerne garner, som du har lyst til at arbejde med. Du får også brug for papir og blyant. Jeg tager garn og pinde med. Regn med ca. 30 kr. i materialeudgifter

Paulette Adam er en kvinde med mange facetter. Hun er uddannet væver, bibliotekar og voksenformidler og har en lang række kurser og workshops i rygsækken. Den viden omsætter hun på mange måder. Gennem sit virke som indehaver af Magiske Garner, der kan besøges på magiskegarner.dk, holder hun sig konstant opdateret på de nyeste teknikker og materialer samt hvad, der efterspørges i øjeblikket. Paulette er medejer af forlaget Pro-sit, der udgiver hæfter om strik og arrangerer workshops.

Paulette har specialiseret sig i tynde, fine garner og garner med særlige egenskaber, f.eks. crepegarner. De giver helt specielle effekter, når man strikker eller væver med dem. Af samme grund hedder Paulettes firma Magiske Garner.

Det er Paulettes mål, at hendes kursister skal lege med materialerne og derpå gå hjem med nye erfaringer og idéer. Strikning er nemlig i Paulettes øjne en vigtig del af vores kulturarv, som skal tages seriøst som håndværk, hvis det skal bevares.

www.bykaae.dk

Charlotte Kaae

Køb billet her:

Sjalskonstruktioner

På dette kursus præsenteres du for en række sjalskonstruktioner, sjaler strikket oppe fra, nede fra, fra siden og i forskellige geometriske former. På kurset strikkes en masse små sjalsprøver og du får en grundig vejleding i de forskellige teknikker hver sjal type kræver, bla, et sjalsopslag, magisk cirkel opslag. formgivningsmetoder, lidt basis matematik og en række aflukninger, der giver en fin kant på dit sjal.

Dette kursus er 1. del af 2, du kan vælge kun at tage det ene, og blot arbejde med de givne sjalskonstruktioner, eller du kan vælge at gå videre til del 2, der handler om at designe dit eget sjal. 

Medbring garn og pinde der passer sammen Det kan være en fordel ikke at strikke sine prøver i alt for tyndt garn. Medbring gerne flere sæt pinde, også en rundpind. En stoppenål og  saks. Et håndklæde eller skumplader hvis du har. Nåle (jeg bruger T-pins, men almindelige knappenåle med stort hovede dur også).
Der vil være plads til 20 personer.
Note til begge kurser
Jeg er rigtig glad for at bruge håndfarvet strømpegarn når jeg strikker sjaler, så som Hedgehog fibers http://www.sommerfuglen.dk/shop/hedgehog-fibres-sock-54399p.html Eller de smukke garner Yarnlovers har i sin shop http://www.yarnlovers.dk/collections/3-25-3-75-mm-fine Syslerigets fine håndfarvede http://sysleriget.dk/ Og mange mange flere, men her får du en ide om hvilken typer garn, jeg finder særligt gode til sjaler. 100 – 150 g er nok til et sjal, bland evt med et billigere garn.

Charlotte Kaae, forfatter, strikkedesigner, underviser, foredragsholder og blogger på fuldtid. Startede bloggen KnittingByKaae i 2007.

I 2011 udkom bogen »Krydret strik« og firmaet ByKaae blev grundlagt med fokus på strikkedesign, udgivelser og undervisning.

August 2013 udgives hæftet Dimserier – flere bøger og hæfter er under udarbejdelse

LisbethTolstrup

Lisbeth Tolstrup

Køb billet her:

Vilde masker – objekter i rummet

Strikkede, hæklede eller åbne fantasimasker danner grundlaget for en afsøgning af udtryksmæssige muligheder i tekstile medier som garn, snor eller fibre. Ikke en lyd om trøjer, sweatre eller strikkede badedragter, men en introduktion til tekstil som kunstnerisk medie baseret på den aktuelle interesse for tekstilkunst.

Hvem kan deltage? Alle der har lyst til at tage med på opdagelse i det helt særlige univers, der udgøres af tekstil som udtryksform og som har lyst til at gå i dialog med åndsfæller inden for feltet.

Lisbeth Tolstrup er uddannet tekstilformgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Hun er forfatter, bidragyder og redaktør til flere bøger om strik, ligesom hun selv arbejder med strik – både funktionelt og udtryksmæssigt. Hun har undervist i strik i masser af år, har arbejdet for flere garnfirmaer og forlag, og bor og arbejder på Østerbro. Lisbeth Tolstrup står desuden bag det tekstile antikvariat www.tex-antik.dk og hjemmesiden www.storslåetstrik.dk

PROGRAMMET 

SØNDAG

Hele dagen med Tunesisk hækling med Sys Fredens
Rask i vendingen med Lisbeth Degn
Design dit eget sjal del 2 med Charlotte Kaae
At klippe i strik med Lise Kamstrup
Mønstre med drejede masker med Katrine Wohllebe

sys_fredens_2015

Sys Fredens

Køb billet her

Hele dagen med Tunesisk hækling.

Det er sjovt at lære noget nyt, så kom og vær med til en dejlig hvor du lærer metoden helt fra bunden.

Med hakkenål og garn begynder vi helt forfra med grundrækkerne og så videre med tunesisk ret og tunesisk vrang.

Vi afprøver forskellige mønstre, striber og farveskift.

Du får tips til fine kantmasker, opslagsmetoder mm, så resultat bliver fint.

Med en hakkenål med krog i begge ender kan du lære at hækle rundt.  

Du er godt rustet til at kaste dig ud i spændende ting, du selv han hækle efter dette kursus.

Medbring almindelige hakkenåle og en dobbelt hakkenål i tykkelse 5-6 mm.

Lyst uldgarn til pind nr 4-5 mm og en kontrastfarve.

Jeg underviser efter min bog Tunesisk hækling

Bøger, hakkenåle og garn kan købes i pausen

Århusianske Sys Fredens var i 1978 i Paris med en veninde. Her så hun nogle garnbutikker, som var helt anderledes end dem, hun kendte fra København. Indtrykket var så stærkt, at Sys åbnede sin første butik, Garngalleriet, i Grønnegade i København, da hun vendte hjem til Danmark. Sys købte garner i Paris og fik selv indfarvet mange af dem, så hun altid havde de nyeste modefarver. Succesen var så stor, at hun ikke længe efter åbnede endnu en butik i Sct. Pederstræde i København.

Oprindeligt var Sys mest fascineret af garnerne, men kunne egentlig ikke strikke. Det måtte hun hurtigt lære, da kunderne efterspurgte hjælp og gode råd. Sys oprettede strikkecaféer om aftenen, hvor hun underviste i alt inden for strik, og hun oversatte selv strikkeopskrifter fra fransk til dansk. Som autodidakt strikkeekspert lægger Sys i sin undervisning vægt på, at det skal være sjovt at strikke. Alle kursister skal lære noget nyt, og slutresultatet må gerne være både smukt og funktionelt. Sys underviser mange steder og blandt andet også på Knitworks strikkefestival i september. Gennem de seneste ti år er det blevet til utallige workshops, foredrag og strikkecaféer rund om i landet.

lisbeth degn

Lisbeth Degn

Køb billet her

Rask i vendingen.

Vendestrik.

På dette kursus handler det om, hvordan man kan give form, fashionere og få anderledes faconer på sine sjaler, tørklæder, kraver og anden accessorie.

Det kan man ved at bruge teknikken vendestrik.

Jeg har længe været fascineret af alle de skønne strikkede ting, der er udført i vendestrik og har fundet ud af at selve ”vendingen” kan laves på flere forskellige måder. Hvilken af måderne man vælger at bruge, afhænger af hvilket resultat/udtryk man ønsker sig.

De forskellige måder at ”vende på”, skal der strikke prøver på her på kurset. Det er fx alm vending, warp & turn og German short rows.

Kært barn mange navne. Teknikken kaldes også for Hvilestilling eller Short rows.

Teknikken skal også afprøves med 2 forskellige garner.

Der skal strikkes prøver, masser af prøver hvor det handler om hældninger, vinkler og gradueringer på det strikkede, for at opnå den form og det udtryk man har tænke sig.

Hvis nogen skulle få lyst til at påbegynde fx et tørklæde i en af teknikkerne, så sætter vi det i gang, enten som en prøve eller lige på med det samme.

Kort sagt er dette kursus for dig, der er vild med strikke sjaler i sjove faconer.

Kursisterne medbringer: Strømpepinde eller rundpinde fra nr. 3,5 til nr. 4,5. OBS OBS OBS – det skal være strømpepinde eller rundpinde.  Garner der passer til det pindenummer du vil strikke på. Medbring din sædvanlige ”værktøjskasse” med saks, papir, målebånd og blyant osv.

Lisbeth medbringer: Tynd hør. Modeller udført i vendestrik. Et udvalg af sine kits, hvor der er anvendt vendestrik.

Materialepris: Der vil værre en minde udgift på 30 kr. til garn og kompendie.

Hvis du har spørgsmål så kontakt mig endeligt.   Lisbeth Degn  www.dragenkunst.dk   Mobil: 23491530

Lisbeth Degn

Lige så lang tid jeg kan huske tilbage, har jeg altid haft gang i et håndarbejde eller håndværk af en eller anden tekstil karakter. Jeg har kort sagt altid været bidt af en ” gal tråd”. Det være sig enten i uld, plast, metal eller noget helt 7ende. Der er altid et eller andet der optager mig, nye ting og materialer at udforske.

Har min eget lille foretagende, nemlig Dragen, hvorfra jeg sælger Strikkekit, Smykkekit og underlige materialer. Jeg har været så heldig at få lov til at lave strikkedesigns til bl.a. Karen Noe og Sommerfuglen.

Der ud over farer jeg landet rundt og holder kurser og workshops.

Har udstillet mange forskellige steder. Har bl.a. været så heldig at blive inviteret til at udstille i Barcelona på deres Tekstilmuseum et par gang samt deltaget i LAB 12.

Medstifter af det nu lukkede forlag FiberFeber.

Medejer af Forlaget Pro-Sit!

www.dragenkunst.dk

www.bykaae.dk

Charlotte Kaae

Køb billet her:

Design dit eget sjal
Dette kursus er 2. del af 2, du kan  kun tage dette kursus hvis du har deltaget i 1. del Sjalskonstruktioner.
På dette kursus, skal du designe dit eget sjal ud fra en af de konstruktioner du har arbejdet med på del 1. Du får en grundig introduktion til matematikken bag et sjal, Charlotte medbringer en masse skønne mønsterbøger fra bla. Japan, som vi søger inspiration i til  vores sjaler. Du kan tegne dine diagrammer på ternet papir, eller du kan bruge en app så som StitchSketch, Knitting Chart Maker eller lignende (jeg bruger min Ipad, hvis jeg bruger App’s synes telefonen er for lille).
Medbring garn og pinde der passer sammen Den garntype du ønsker at strikke dit sjal i. Medbring gerne flere sæt pinde og størrelser, jeg foretrækker at strikke sjaler på rundpinde. En stoppenål og  saks. Et håndklæde eller skumplader hvis du har. Nåle (jeg bruger T-pins, men almindelige knappenåle med stort hovede dur også). Ternet papir, blyant, viskelæder, regnemaskine. Husk prøverne fra del 1.
Note til begge kurser
Jeg er rigtig glad for at bruge håndfarvet strømpegarn når jeg strikker sjaler, så som Hedgehog fibers http://www.sommerfuglen.dk/shop/hedgehog-fibres-sock-54399p.html Eller de smukke garner Yarnlovers har i sin shop http://www.yarnlovers.dk/collections/3-25-3-75-mm-fine Syslerigets fine håndfarvede http://sysleriget.dk/ Og mange mange flere, men her får du en ide om hvilken typer garn, jeg finder særligt gode til sjaler. 100 – 150 g er nok til et sjal, bland evt med et billigere garn.

Charlotte Kaae, forfatter, strikkedesigner, underviser, foredragsholder og blogger på fuldtid. Startede bloggen KnittingByKaae i 2007.

I 2011 udkom bogen »Krydret strik« og firmaet ByKaae blev grundlagt med fokus på strikkedesign, udgivelser og undervisning.

August 2013 udgives hæftet Dimserier – flere bøger og hæfter er under udarbejdelse

Lise_KamstrupLOGO

Lise Kamstrup

Køb billet her:

At klippe i strik

At montere en trøje, ved at klippe op til ærmegab og hals, kan være meget angst provokerende første gang man prøver det.

Teknikken er alt andet end svær, men det strider bare mod vores sunde fornuft. Barrieren er inde i vores hoved, og ikke i sværhedsgraden.

Men mestrer man først denne teknik, kan man ikke forstå at man ikke bare altid har gjort sådan.

Vi vil gennemgå, hvordan man klipper og montere en trøje, i den klassiske norske genser model, ud fra en strikkeprøve som i får opskrift på, og har lavet hjemmefra.                                                                                      

Teknikken er den samme, uanset hvilken slags strik man skal klippe i f.eks. sjal, cardigan og trøjer. Metoden er ekstra god, hvor man strikker med to farver, og vil undgå de der besværlige vrangpinde.

I min verden er

”livet for kort til vrangmasker”!

Lise Kamstrup

Velkommen til mit eventyrlige uldne strikkeunivers.

Jeg har altid strikket, elsker at lege med garn og farver, – helst mange farver!

I de sidste år har der været en tendens til, at baby og børnetøj har skullet være en kopi af de voksnes tøj og indretning. Det har betydet at børn har skullet være iklædt sort, beige og jordfarver.

Jeg mener børn skal være børn og have MANGE farver. Helst i et design der er til at røre sig i, giver smil på læben og fart over feltet.

Alle mine farverige og finurlige trøjer, er selvfølgelig ikke kun til børn. Mange ligger også i voksne modeller, for man behøver ikke at være kedelig, selvom man er blevet voksen. Og man får bare flere smil i dagligdagen, når man har en ”samtale” trøje på.

Mit design er farverigt og med mønster strikket i Fair Isle strik eller i dobbeltstrik. Dog er der sneget sig enkle ensfarvede modeller ind, hvor det er garnet der er det bærende i designet.
Kort og godt, jeg elsker farver, jeg elsker mønster og jeg elsker uldgarn. Til gengæld mener jeg, at livet er for kort til vrangmasker i mønsterstrik, og hvorfor gøre noget mere besværligt end det er.
Strik skal være sjovt men gerne udfordrende!

Katrine Wohllebe portræt 2015

Katrine Wohllebe

Køb billet her:

katrine-wohllebe-hendes-verden-top-med-drejede-masker-detalje

Mønstre med drejede masker v. Katrine Wohllebe

Drejede masker udgør et vigtigt element i mønstertraditionerne inden for strik flere steder i Europa. De ses fx således både i stjernemønstrene på de gamle danske nattrøjer, i visse af mønstrene på irske og britiske fiskertrøjer samt i form af filigrane snoninger og viftemønstre på forskellige typer beklædning i regionen omkring Alperne.

Vi kigger på de drejede maskers anatomi og udtryk og strikker prøver på enkle snoningsmønstre for at få teknikkerne ind i fingrene. Derfra bevæger vi os videre til både at prøve kræfter med de mere avancerede danske nattrøjestjerner og nogle af de fine mønstre fra det sydlige Tyskland. Måske når vi også at komme i gang med at designe vores egne mønstre!

Medbring lyst uldgarn til pinde 3½-4 mm og pinde i tilsvarende tykkelse. Desuden er det en god idé at have papir, skrivegrej og strikketilbehør med (fx markører, snoningspind, saks og nål).

For kursuskompendium betales 50 kr.

Katrine Wohllebe

Katrine er sprognørd og uhelbredelig strikkoman. Efter en uddannelse som gymnasielærer og nogle år i undervisningsbranchen begyndte hun for 10 år siden sin karriere inden for garnbranchen. I dag har hun sit eget firma, Goodlifeknitting, som løser opgaver for andre aktører i garnbranchen på freelance-basis – fx oversættelser, redigering, design og kurser inden for strik.

Følg Katrine på Facebook (på siden Goodlifeknitting) og på Instagram (som Katrine Wohllebe). Se også Katrines hjemmeside www.goodlifeknitting.dk.