FOREDRAG

Nordiske strikketraditioner – Færøerne vs. Island
Søndag 12:30 – 13:15

Halla Ben

Køb foredrag

Nordiske strikketraditioner – Færøerne vs. Island

Sandheden om Sarah Lunds Sweater

De nordiske lande er kolde og våde og derfor har strik altid været essentiel i den nordiske garderobe. Striktrøjen holdt nordboerne varme, men gennem tiden har den også haft mange andre funktioner.

De færøske fiskerkoner brugte fx den mønstrede striktrøje til at genkende deres mænd på lang afstand, og i 1970erne blev ’islænderen’ brugt til at signalere en bevægelse mod et simplere liv. Og i 2007 dukkede en vis kriminalkommissær op på TV-skærmen og gjorde striktrøjen populær. Til stor frustration for færingerne talte mange danskere om Sarah Lunds ’islænder’. I virkeligheden er sweateren slet ikke islandsk, men designet af to færinger, der var inspirerede af den gamle færøske strikketradition.

 Halla Benediksdóttir, forstander for Islands kulturhus og kendt strikkeekspert, giver et lynkursus i den nordiske strikketradition.

Halla Benediktsdóttir 

 Halla er en Islandsk strik designer der bor i København. Halla født og opvokset i Island.

Hun er en freelance designer, der designer og strikker for andre fashion designere samt hun designer og strikker til sit eget firma, Halla Ben. Halla er en erfaren strikker, der i mange år har undervist børn, teenagere og voksne ved at strikke. Hun har i nogle år været projektleder på strikkedage og strikkekaffes på Nordatlantens kulturhus i København. Udover at strikke og designe bl.a for einrúm garn, er Halla forstander af Islands kulturhus i København

Halla er uddannet som håndarbejdslærer i Island og i 2014 blev hun uddannet som tekstilformidler på UCC Håndarbejdes Fremme.

 Følg Halla på Facebook, Halla Ben og på Instagram som hallabens. Se også Hallas hjemmeside http://hallabens.blogspot.dk