WORKSHOP
Lækre hynder af garnrester

Sted: Knitworkbutikken, Østerbrogade 224, 2100 Kbh Ø
Dato: mandag den 6. maj 2019
Tid: 17:30 – 20:30

Louise Bjerre

Køb plads her

Lækre hynder af garnrester

Lav de lækreste hynder til dine stole – og brug dine garnrester.

Hynderne er flotte og dekorative, samtidig med at de er bløde og isolerende. Meget velegnede til havestole eller som siddeunderlag.

Først laves et kraftigt garn ved at fingerstrikke med 1-2 garner. Derefter bruges det kraftige garn til at hækle selve hynden med.

Afhængig af hvordan man blander garnfarverne, når man fingerstrikker, har man stor mulighed for at give hynderne et personligt præg.

Det er ikke spor svært at lave en hynde. Det kræver naturligvis lidt tålmodighed at fingerstrikke det kraftige garn. Selve hækleprocessen, hvor der bruges en stor hæklenål 12-15 mm, tager til gengæld ikke lang tid.

Medbring ca. 5-600 g garn i forskellige tykkelser, gerne ubehandlet garn, der kan valke/filte. Evt. en hæklenål 12-15 mm.

Louise Bjerre

Noget af det mest inspirerende ved at strikke er, at du kan skabe dit helt eget, unikke farvedesign. Jeg elsker at arbejde med farver – helst rigtig mange. Det har inspireret mit til at udvikle et garnkit, der indeholder 36 forskellige farver. Jeg kalder det en Garnranke. Garnranken giver spændende mulighed for at lege med farver, kontraster og kombinationer. Også de skæve farver, man ikke er så vant til.

Jeg er indehaver af garnbutikken 123knit med webshop, showroom og salg i Bagsværd. Som autodidakt designer, har jeg lavet designs for Filcolana og siden 2014 i eget navn. Oprindeligt er jeg uddannet ingeniør. Jeg har altid haft stor interesse for at skabe egne designs og har, lige siden jeg var ung, syet tøj udfra egne snitmønstre.

Sammen med min tvillingesøster Stine Gudmand-Høyer har jeg designet Jakker i mange farver strikket i Simili-Tweed. Simili-Tweed strik er en sjov og enkel teknik, hvor man skaber en flot tweedeffekt ved at kombinere ensfarvet garn med håndfarvet garn.